19.7.2023

Využívání amerických nástrojů (nejen) v marketingu

Využívání amerických nástrojů (nejen) v marketingu

Interview multiple candidates

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit proin mi pellentesque  lorem turpis feugiat non sed sed sed aliquam lectus sodales gravida turpis maassa odio faucibus accumsan turpis nulla tellus purus ut   cursus lorem  in pellentesque risus turpis eget quam eu nunc sed diam.

Search for the right experience

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit proin mi pellentesque  lorem turpis feugiat non sed sed sed aliquam lectus sodales gravida turpis maassa odio.

  1. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
  2. Porttitor nibh est vulputate vitae sem vitae.
  3. Netus vestibulum dignissim scelerisque vitae.
  4. Amet tellus nisl risus lorem vulputate velit eget.

Ask for past work examples & results

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit consectetur in proin mattis enim posuere maecenas non magna mauris, feugiat montes, porttitor eget nulla id id.

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
  • Netus vestibulum dignissim scelerisque vitae.
  • Porttitor nibh est vulputate vitae sem vitae.
  • Amet tellus nisl risus lorem vulputate velit eget.
Vet candidates & ask for past references before hiring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut suspendisse convallis enim tincidunt nunc condimentum facilisi accumsan tempor donec dolor malesuada vestibulum in sed sed morbi accumsan tristique turpis vivamus non velit euismod.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit nunc gravida purus urna, ipsum eu morbi in enim”
Once you hire them, give them access for all tools & resources for success

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit ut suspendisse convallis enim tincidunt nunc condimentum facilisi accumsan tempor donec dolor malesuada vestibulum in sed sed morbi accumsan tristique turpis vivamus non velit euismod.

Používáte pro svou práci různé nástroje a vkládáte do nich data? Měli byste vědět, že za výběr a použití takového nástroje nesete plnou odpovědnost. 

Nástroje, které jsou umístěné v Evropské unii, vám vrásky dělat nemusí. U zapojení těch mimoevropských byste ale měli zbystřit, opřít se o některou z “povolenek” v GDPR, nebo nástroj nepoužívat. Jednou z takových povolenek je rozhodnutí EU o tom, že stát, kam data směřujete, je bezpečný.

A letos v červenci se USA po tříletém výpadku dostaly na tento seznam "bezpečných států".

Co to pro vás znamená?

Pokud saháte po amerických nástrojích, podívejte se, jestli je daný nástroj aktivní v tzv. Data Privacy Framework programu.

Za americké nástroje je přitom potřeba považovat i ty, které jsou sice umístěné v EU (typicky mají sídlo v Irsku), zároveň jsou ale fakticky spojené se svými americkými matkami.

Mrkněte tedy, jestli vámi vyhlídnutý nástroj najdete na tomto seznamu: https://www.dataprivacyframework.gov/s/participant-search

Je tam? Pak si ho hýčkejte a chovejte se k němu stejně, jako by byl evropský. 
Není? Pro jeho využití potřebujete najít jinou právní kličku. "Jen tak” bez dalšího to ale nepůjde.

Stránky běží od 17.7.2023 a postupně se do programu zapojují více či méně známé americké společnosti. Už dnes tam najdete třeba Google, Meta, Canvu, Microsoft nebo Mailchimp. Tyto nástroje tedy do svého marketingu směle zapojte.

Nutno dodat, že na tento počin jsme s napětím čekali víc než tři roky. Právě tak dlouho totiž bylo používání amerických nástrojů mimo vykolíkované právní hřiště. Tomu je teď snad, alespoň zas na pár let, konec.

Další články

Chcete mě k vám do firmy? Napište mi.

Dokážu najít cestu i tam, kde to ostatní vzdali. Dejte vědět, s čím potřebujete poradit. Vymyslím, jak na to.

Napište mi